Rosto Köfte Tarifi

Rosto Köfte (Dalyan) Yemek Tarifleri

Çocukların severek yediği bizlerinde bir o kadar sevdiği köfteleri gerçekten o kadar sevmişiz ki her çeşidini yapmışız. Rosto köftede Türk Mutfağı nda çok sevdiğimiz köfte çeşitlerinden bir tanesidir.

Rosto köfteyi sunarken patates püresi yatağında sunabilir ve çevrenizdekilere püreli rosto köfteyi de tattırabilirsiniz. Misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz, damaklarınızı şenlendirecek rosto köfteyi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  Malzemeler:

*  750 gr. Dana kıyına, 2 soğan
*  2 dilim bayat ekmek içi
*  3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek,
*  1 yumurta akı köfte hamuruna,
*  1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
*  1 havuç (haşlanmış)
*  1 su bardağı iç bezelye (konserve)
*  tuz,
*  karabiber,
*  kimyon (1 çay kaşığı)

Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi  Yapılışı:

Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur. Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.

ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.

Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.

Rosto Köfte (Dalyan) Tarifi Not:

tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir. rulonun içine patates püresi de konabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyti Tarifi

Islama Köfte Tarifi