Odun Köfte Tarifi

Malzemeler yaklaşık on dakika kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve şişlere takılır. Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır. Köfteler odunun közünde pişirilir. Köftenin yanında isteğe göre közlenmiş domates, biber ve baharat ile servis yapılır

Odun Köfte Tarifi (Manisa/Salihli)

Malzemesi:


İri kıyılmış üç kilo kadar koyun kıyması,
bir su bardağı un,
yeterince tuz.

Yapılışı:

Malzemeler yaklaşık on dakika kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve şişlere takılır.  Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır. Köfteler odunun közünde pişirilir. Köftenin yanında isteğe göre közlenmiş domates, biber ve baharat ile servis yapılır. 

Kökleri eskiye dayanan bu yemek, zamanın mesire yerlerinde ailecek yapılırmış. Günümüzde yemek, lokantalara taşınmış durumdadır. Ancak hâlâ birçok köy evinde yapımına devam edildiği bilinmektedir.

Odun köftesi, turistlerce farklı bir lezzet olarak değerlendirildiği için kültürümüzü tanıtma adına önemli bir yemektir. Bu yemek; şehirler arası yolculuk yapanlar, şehirdeki öğrenciler, tarihi mekanları ziyarete gelen turistler ve ünlüler tarafından tercih edilmektedir. Bu yemeği yapan bir- çok lokanta bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rosto Köfte Tarifi

Beyti Tarifi

Islama Köfte Tarifi