İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte Tarifi Malzemeler:
* 750 gr. Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
* 1,5 2 su bardağı ince bulgur
* 3 4 yumurta (1 tanesi, hamura, 2 3 tanesi kızartılırken kullanılacak.)
* 1 avuç ceviz içi, 2 soğan
* çam fıstığı,
* kuş üzümü (1'er çorba kaşığı)
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
* 2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
* 2 kahve kaşığı kimyon
* 1 kahve kaşığı kırmızı biber
İçli Köfte Tarifi Yapılışı:
İçli Köfte Tarifi İçinin Hazırlanması:
İnce doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.
ince bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır. Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
Kaynak: Aşçı haberleri
* 750 gr. Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
* 1,5 2 su bardağı ince bulgur
* 3 4 yumurta (1 tanesi, hamura, 2 3 tanesi kızartılırken kullanılacak.)
* 1 avuç ceviz içi, 2 soğan
* çam fıstığı,
* kuş üzümü (1'er çorba kaşığı)
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
* 2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
* 2 kahve kaşığı kimyon
* 1 kahve kaşığı kırmızı biber
İçli Köfte Tarifi Yapılışı:
İçli Köfte Tarifi İçinin Hazırlanması:
İnce doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.
ince bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır. Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
Kaynak: Aşçı haberleri
Yorumlar
Yorum Gönder